SYTOMYSSYKERÄYSAIKA 17.1.- 31.5.2011

tiistai 2. elokuuta 2011

Myssyjä perillä, osat 2, 3, ja 4

Sekä oman että hoitohenkilökunnan kesälomien päätyttyä oli aika tehdä uusi sytomyssykierros ja toimittaa perille kevään keräyksen satoa. Ensimmäinen etappi oli kevään pääkeräyskohde, HUS:n Lastenklinikan osasto K10. Osastonhoitaja Nina Santala oli jälleen vastaanottamassa myssyjä, ja touko-kesäkuun vaihteessa toimitetuista suurin osa olikin jo löytänyt käyttäjän. K10 sai tässä toimituksessa 254 kpl myssyjä, ja minulle jäi vielä kotiin kolmas erä odottamaan myöhempää toimitusta.


Lastenklinikalta jatkoin Syöpätautien klinikalle, jossa hoidetaan aikuisia syöpäpotilaita laidasta laitaan. Osastonhoitaja Maria Vajavaara syöpätautien poliklinikalta myhäili tyytyväisenä saadessaan 108 myssyä potilaille jaettavaksi. Tällä osastolla potilaat enimmäkseen käyvät saamassa hoitoja päiväsairaalan puolella, joten myssytarve on iso.


Viimeinen kohteeni tällä kierroksella oli Meilahden kolmiosairaalan hematologian osasto, jossa hoidetaan akuutisti sairastuneita aikuispotilaita.Yleisimmät diagnoosit ovat akuutin leukemian eri muodot. Osastonhoitaja Susanna Tiililä kertoi, että jo yksittäiset hoitojaksot vuodeosastolla ovat pitkiä, ja koko prosessi hoitojaksojen välisine taukoineen kestää yleensä vähintään puoli vuotta. Hiukset lähtevät kaikilta.


Mielenkiintoista oli kaikilta osastoilta kuultu samanlainen palaute: myssyt ovat potilaiden keskuudessa selvästi pidetympiä kuin peruukit. Ilmeisesti ilmapiiri on nykyään avoimempi eikä syöpä enää ole tabu, jota täytyy yrittää ympäristöltä salata. Hyvä niin! Yleisvaikutelmana kaikki osastonhoitajat olivat siis erittäin ilahtuneita toimituksista, joten ahkerat neulojat ja virkkaajat ovat tehneet tärkeää työtä. Aikuisosastolla myssyjä oli ehditty jo kaivatakin: tarve on todellinen ja huutava - valitettavasti, viimeksi aamulla kuulin radiouutisissa asiaa syöpätautien yleistymisestä keskuudessamme. Siis hyvät ystävät, jaksakaahan neuloa myssyjä edelleenkin.Tervetuloa siis mukaan syksyn keräykseen niin uudet kuin vanhat osallistujat: laittakaahan uusi blogi heti seurantalistallenne ja tapahtumat kalenteriin! Tämä blogi hiljenee.

1 kommentti:

  1. Upea määrä myssyjä perillä, hienoa toimintaa "meiltä" neulojilta. Kiitos muuten arvontapalkinnosta, perille tuli. Terv. Lea P.

    VastaaPoista